Förrätter

Starters

DAGENS OSTRON PÅ IS
Oysters of the day
35:-/ST 6ST 195:-
KALIXLöJROM MED ÄPPLE, RÖKT CREME FRAICHE, FÄRSKPOTATIS, KAVRINGSSMUL OCH MATJESSILL
Bleakroe from Kalix with apple, smoked sour cream, potatoes, breadcrumbs and herring
235:-
VIT SPARRIS MED STRACCIATELLA, HASSELNÖTTER, PARMESAN OCH BRYNT SMÖR
White asparagus with stracciatella, hazelnuts, parmesan and brown butter
165:-
CRÈME NINON PÅ NÄSSLOR OCH GRÖNA ÄRTOR MED HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA OCH GRÖN SPARRIS
Crème ninon with nettles and green peas with grilled scallop and asparagus
175:-
FRITERAD KALVBRÄSS MED DILLMAJONNÄS, SPARRIS OCH PICKLADE VÅRGRÖNSAKER
Fried sweetbread with dill mayonnaise, asparagus and pickled spring vegetables
175:-
TARTAR PÅ SOTAD HÄNGMÖRAD OXFILÉ MED CAPRIS, KRONÄRTSKOCKA, OSTRONMAJONNÄS OCH AVRUGACAVIAR.
tartar of blackened aged beef with capris, artichokes, oyster mayonnaise and avrugacaviar
145:-

Varmrätter

Main Courses

ROSTAD BLOMKÅL MED RAMSLÖKSMÖR, BLOMKÅLSPURÉ, SPARRIS OCH HASSELNÖTTER
Roasted cauliflower with ramsonbutter, cauliflower purée, asparagus and hazelnuts
225:-
GRÄDDBAKAD LÄTTGRAVAD RÖDINGFILE MED KRONÄRTSKOCKA, SPARRIS, ZUCCHINI, BOTTARGA OCH VITVINSÅS
Lightly cured char with artichokes, asparagus, zucchini, bottarga and white wine sauce
295:-
HÄLLEFLUNDRA MED BROCCOLIPURÉ, SOTAD BROCCOLI, MARCONAMANDEL, OSTRONMAJONNÄS OCH MUSSEL–OCH RAMSLÖKSSÅS
Halibut with broccoli puree, blackened broccoli, marconaalmonds, oysters mayonnaise and mussel-ramson sauce
375:-
LAMMYTTERFILE OCH LAMMBOG MED BAKADE TOMATER, SPETSKÅL, SVAMP-LÖKPURÉ OCH VITLÖKSSMÖR
Lamb with baked tomatoes, cabbage, mushroom-onion puré and garlic butter
315:-
ANKLEVERFYLLD VÅRKYCKLING MED BLOMKÅLSPURÉ, ÄNGAGRÖNT OCH TRYFFELVELOUTE
Duck liver filled spring chicken with cauliflower purée, spring greens and tryffelveloute
395:-
OXFILE OCH RAGU PÅ OXSVANS OCH TOPPMURKLOR MED VIT SPARRIS OCH ROSTAD JORDÄRTSKOCKSPURÉ
Fillet of beef, ragout of oxtail and morels with white asparagus and roasted artichokepuré
395:-

DESSERT

Dessert

CRÈME BRÛLÉE
crème brûlée
90:-
INKOKT RABARBER MED FLÄDERSORBET, HALLONMARÄNG OCH MANDELFLARN
Preserved rhubarb with elderberry sherbet, raspberry meringue and almond
120:-
JORDGUBBSGLASS MED PUNSCHPANNACOTTA, VANILJSKUM OCH SOCKERKAKSKRUTONGER
Strawberry ice cream with punch pannacotta, vanilla foam and shortbread croutons
120:-
CHOKLADPASTEJ MED ROSTAD VIT CHOKLADGLASS, KANDERADE PECANNÖTTER OCH BOURBON-KOLASÅS
Chocolate with roasted white chocolate ice cream, candied pecans and bourbon-caramel sauce
120:-
HIMLENS UTVALDA OSTAR
Variation of cheese
155:-