Matsalsmeny

Förrätter

Starters

DAGENS OSTRON PÅ IS
Oysters of the day
35:-/ST 6ST 195:-
STEKT KUNGSKRABBA OCH KYCKLINGLEVERMOUSSE MED LARDO, KANTARELLER OCH KAVRINGSKRUTONGER
King crab with chicken liver mousse, lardo and chanterelles
215:-
TARTAR PÅ FRÖYALAX MED AVOCADOCRÉME, GRAPE OCH VAKTELÄGG
Tartar of Fröya salmon with avocado, grape and quail egg
195:-
RISOTTO MED GRÖNKÅL, TRYFFEL OCH PECORINO
Risotto with kale, truffle and pecorino
145:-
HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA I SKAL MED JORDÄRTSKOCKSPURÉ, BOTTARGA OCH BRYNT SOYASMÖR
Scallop in its shell with artichoke pure, bottarga and brown soy butter
185:-
TÄRNAD RÅBIFF MED FRITERAD KRONÄRTSKOCKA, TRYFFEL OCH HYVLAD ANKLEVER
Steak tartare with artichoke, truffle and foie gras
195:-
FÄRSK FORELLROM 100G MED SMÖRSTEKT TOAST, POTATISCHIPS, CRÉME FRAICHE OCH LÖK
Fresh troutroe with toast, potatocrisp, crème fraiche and onion
360:-

Varmrätter

Main Courses

STEKT HJÄRTSALLAD MED MOROTSPURÉ, KANTARELLER OCH HASSELNÖTTER
Fried gem salad with carrot pure, chanterelles and hazelnuts
225:-
BAKAD RÖDTUNGSSFILÉ MED BLADSPENAT, FORELLROM, KANTARELLER, GRUYERE OCH VITVINSÅS
Lemon sole with spinache, troutroe, chanterelles, gruyere and whitevine sauce
355:-
STEKT HÄLLEFLUNDRA MED ROTSELLERIPURÉ, LÖK, TOSCANSKT BACON OCH TRYFFELSKY
Fried halibut with celeriacpuré, onions, Tuscan bacon and truffle jus
345:-
KRYDDSTEKT ANKBRÖST MED RÖDBETOR, KARL-JOHANSVAMP, PALSTERNACKSPURÉ OCH SVARTVINBÄRSKY
Spiced duck with beets, ceps, parsnip puré and black currant jus
325:-
RÅDJUR MED TRATTKANTARELLER, PUMPA, LINGON OCH VILTGRÄDDSÅS
Deer with chanterrelles, pumkin, lingonberries and cream sauce
395:-
GÅRDSGRISKOTLETT MED BAKAD SPETSKÅL, FÄNKÅLSALLAD, BEARNAISE OCH POMMES FRITES
Porc chop with cabbage, fennel, béarnaise and French fries
235:-

DESSERT

Dessert

CRÈME BRÛLÉE
crème brûlée
90:-
CHOKLADTERRIN MED BERGAMOTTSORBET OCH BLODAPELSINGELÉ
Chocolate terrin with bergamot sorbet and orange gel
120:-
CITRONTARTE MED HALLONSORBET, MARÄNG OCH VANILJPANNACOTTA
Lemontarte with raspberry sorbet, meringue and vanilla pannacotta
120:-
STEKTA ÄPPLEN, KRYDDKAKA OCH DULCE DE LECHE MED BRYNT SMÖRGLASS OCH HASSELNÖTTER
Fried apples, spicebread and dulce de leche with brown butter ice cream and hazelnuts
120:-
HIMLENS UTVALDA OSTAR
Variation of cheese
155:-