Matsalsmeny från och med 16/8

Förrätter

Starters

DAGENS OSTRON PÅ IS
Oysters of the day
35:-/ST 6ST 195:-
STEKT HAVSKRÄFTA OCH KYCKLINGLEVERMOUSSE MED LARDO, KANTARELLER OCH KAVRINGSKRUTONGER
Norway lobster with chicken liver mousse, lardo and chanterelles
215:-
TARTAR PÅ FRÖYALAX MED AVOCADOCRÉME, GRAPE OCH VAKTELÄGG
Tartar of Fröya salmon with avocado, grape and quail egg
195:-
SVARTRÖTTER MED BURRATA, PINJENÖTTER, PARMESAN OCH BASILIKACRÉME
Salsify with burrata, parmesan, pine nuts and basil créme
155:-
HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA I SKAL MED JORDÄRTSKOCKSPURÉ, BOTTARGA OCH BRYNT SOYASMÖR
Scallop in its shell with artichoke pure, bottarga and brown soy butter
185:-
MELON OCH GURKA MED PATANEGRA, TOMATCURD OCH MANDEL
Melon and cucumber with patanegra, tomato curd and almonds
215:-

Varmrätter

Main Courses

STEKT HJÄRTSALLAD MED MOROTSPURÉ, KANTARELLER OCH HASSELNÖTTER
Fried gem salad with carrot pure, chanterelles and hazelnuts
225:-
BAKAD SLÄTVARSFILÉ MED BLADSPENAT, FORELLROM, KANTARELLER, GRUYERE OCH VITVINSÅS
Brill with spinache, troutroe, chanterelles, gruyere and whitevine sauce
375:-
STEKT KUMMELRYGG MED MOULES PORTUGUISE, FRITERADE SARDELLER OCH CHORIZOSMÖR
Fried hake with moules Portuguese, anchovy and chorizo butter
245:-
KRYDDSTEKT ANKBRÖST MED RÖDBETOR, KARL-JOHANSVAMP, PALSTERNACKSPURÉ OCH SVARTVINBÄRSKY
Spiced duck with beets, ceps, parsnip puré and black currant jus
325:-
KALVRYGG OCH RAGU PÅ KIND MED PURJOLÖK, PORTVIN OCH SVAMPRISOTTO
Vealfillet and veal cheek with leeks, port and mushroom risotto
395:-
GÅRDSGRISSIDA MED ANKLEVERSTUVADE PUYLINSER, KANTARELLER, ÄPPLE OCH CALVADOSSKY
Porc belly with puy lentils in foie gras, apple, and calvados jus
225:-

DESSERT

Dessert

CRÈME BRÛLÉE
crème brûlée
90:-
BAKAT FIKON MED CHOKLADGANACHE, FIKONGLASS OCH PISTAGEKAKA
Baked fig with chocolateganache, fig ice-cream and pistachio
120:-
CITRONTARTE MED HALLONSORBET, MARÄNG OCH VANILJPANNACOTTA
Lemontarte with raspberry sorbet, meringue and vanilla pannacotta
120:-
STEKT SOCKERKAKA MED VARMA HJORTRON OCH VANILJGLASS
Shortbread with warm cloudberries and vanilla ice-cream
120:-
PÄRONTERRIN MED GORGONZOLA OCH KANDERADE VALNÖTTER
Pear terrin with gorgonzola and candied walnuts
120:-
HIMLENS UTVALDA OSTAR
Variation of cheese
155:-